Deel dit artikel:

Zus Niko Eeckhout naakt op E3-affiche

De E3 Prijs Vlaanderen - Harelbeke wordt pas zaterdag gereden, maar de voorbije dagen stond de koers al volop in de belangstelling. Reden: Joke Eeckhout, zus van profrenner Niko, die naakt op de affiche prijkt.


Met deze affiche beroert Joke Eeckhout de gemoederen in Harelbeke en omstreken. (foto E3 prijs)
Volgens Joke Eeckhout begon het allemaal als een grap. “Het organisatiecomité van de E3 Prijs, waartoe ik zelf ook behoor, zocht nog een opvallende affiche. Met mijn grote mond heb ik toegezegd en voor ik het wist zat ik naakt op de fiets”, zegt Eeckhout in De Standaard.

Het wielrennen is er bij Eeckhout met de paplepel ingegoten. “Toen ik zes was, moest ik al met Niko mee naar de koers. Met de wielen rondlopen voor als hij plat reed.” Daar bleef het niet bij, want Eeckhout fietst zelf ook bij het Lotto-Belisol Ladies Team.

Wat vindt Niko Eeckhout van zijn zus, die te zien is op enorme reclamepanelen in en rond Harelbeke? “Ik vind de foto niet zo speciaal. Mijn zus zit in een onnatuurlijke fietshouding. Niemand zal in de E3 Prijs zo op zijn fiets zitten.”

Ook vader Geert blijft er rustig onder. “Het is geen echte erotiek he. Toch is het wel een beetje genant om je dochter daar zo heel groot te zien hangen. Maar Joke blijft met haar voeten op de grond hoor. We doen daar niet speciaal over.”

Gerelateerde artikels