Deel dit artikel:

Zonnige en geslaagde editie van Tilff-Bastogne-Tilff

De editie van 2015 van Tilff-Bastogne-Tilff heeft nogmaals de status bevestigd van deze klassieker in de DVV Cycling Tour. Meer dan 5000 deelnemers stonden op Pinksterzondag aan de start in de Country Hall.

Het zonnige weertje zorgde voor ideale omstandigheden. 1200 personen schreven zich op voorhand in en daar kwamen er op de dag zelf nog eens meer dan 3800 bij. De deelnemers konden kiezen uit drie tochten van 88, 157 en 254 km.

“Een grote meerderheid koos voor de middelste afstand van 157 km”, aldus de organisatie van Golazo. “De mensen konden genieten van een historisch en heuvelachtig parcours met mooie beklimmingen zoals de Chambralles, Saint-Jacques, Wannes, Amermont, Rosier en La Redoute. Ze kregen ook allemaal een gratis drankje aangeboden.”

DVV zorgde voor een beveiligde fietsenparking zodat iedereen na de wedstrijd rustig kon gebruik maken van een deugddoende massage en dat allemaal onder een stralend zonnetje. Daarna konden alle sportievelingen met de glimlach genieten van een terrasje.

De volgende manche van de DVV Cycling Tour is La Chouffe Classic op 30 mei in Houffalize.