Deel dit artikel:

Zondag cycloklassieker Tilff-Bastogne-Tilff

Nu zondag kunnen sportieve fietsers de benen opwarmen aan bekende Luikse hellingen. Inschrijven voor Tilff-Bastogne-Tilff kan nog ter plaatse in Luik, zaterdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur en zondag vanaf 6.30 uur.

Het lijkt erop dat een aangenaam zonnetje de rennersruggen op Pinksterzondag warm zal houden. Al kan het tijdens Tilff-Bastogne-Tilff, de oerklassieker van de bpost bank Cycling Tour, ook te warm worden. Met gevestigde waarden uit Luik-Bastenaken-Luik zoals de lange Col du Rosier, de Côte de Wanne en La Redoute krijgen de benen een stevig menu te verwerken.

Veel tijd om in te rijden is er niet. Als eerste helling wacht de razend steile Chambralles, een muur van 1500 meter aan gemiddeld 9,5 procent, met een piek boven twintig procent. Ook de Côte d’Amermont rondt de kaap van twintig procent. Gemiddeld is hij minder steil (5,5 %), maar met de lengte van 3600 meter en zijn pittige stroken is doseren de boodschap.

Nieuw in de langste afstand van 249 kilometer is de Mont-le-Soie-Sud, die 1900 meter aan zes procent klimt. De immens steile Stockeu wordt je wel bespaard, maar met 3981 hoogtemeters belooft die route een bijzonder zware brok te worden. Ook het parcours van 150 kilometer (2674 hoogtemeters) bevat alle klassiekers, terwijl de afstand van 83 kilometer (1266 hoogtemeters) is evenmin een gemoedelijk zondagsritje is.