Deel dit artikel:

Zaterdag Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mtb’ers

De Ronde van Vlaanderen, Vlaams wielermonument, is ongetwijfeld een van de belangrijkste sportmanifestaties in België. Op zaterdag 5 april, één dag voor de profs, heeft elke wielerliefhebber de kans om hetzelfde parcours te rijden op de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mtb'ers.

De ultieme uitdaging is om het exacte traject van 259 km af te leggen dat de profs één dag later ook onder de wielen geschoven wordt. Maar ook tochten van 140 en 75 km doorheen het Vlaamse landschap zijn een mogelijkheid en laten de deelnemers bovendien kennismaken met enkele klassieke kuitenbijters zoals de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

Met enkele belangrijke heuvels van de echte Ronde, is de Ronde van Vlaanderen ook voor de fervente mountainbiker een echte belevenis. De parcours van 28, 54, of 75 km sluiten helemaal aan bij het verwachtingspatroon van de echte mountainbiker.

De Ronde van Vlaanderen gaat live in Sporza op zaterdagnamiddag, met een verslag van deze unieke happening voor wielertoeristen.

Ook de prominenten rijden hun Ronde van Vlaanderen. Ze vertrekken in groep om 10u en rijden de 75 km. Ondermeer minister Geert Bourgeois en Vlaams minister president Kris Peeters hebben hun deelname reeds bevestigd. Vorig jaar reden 18000 deelnemers hun eigen Ronde van Vlaanderen.

Sport.be volgt de Ronde van Vlaanderen voor profs op de voet. Je kan de hele dag Vlaanderens Mooiste live meevolgen. Achteraf volgen reacties, fotospecials en uitslagen.