Deel dit artikel:

WVA KOM op Côte du cap Blanc-Nez

Met zijn indrukwekkende raid in de vierde Tourrit – op 11 km van de meet – nam Wout van Aert en passant ook nog de King of Mountain (KOM) mee op Côte du cap Blanc-Nez. Hij onttroonde de vorige bergkoning op die plek met een tijd die 17 seconden sneller was.

Tijdens de vierde rit in deze Tour waren alle ogen gericht op de srpingplank op 11 kilometer van de finish. Jumbo-Visma won de sprint naar de voet. Daarna rolden Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot de rode loper uit voor WVA. De gele trui nam over, duldde nog heel even Yates en Vingegaard in zijn zog maar ging toen nog eens aan net voor de top.

Resultaat: ritwinst in Calais na een solo van 10 km én een KOM op de Côte du cap Blanc-Nez. De gele truidrager deed er slechts 1 minuut en 46 seconden en knalde met een gemiddelde van 32 km/u de helling op. Hij neemt met zijn prestatie de KOM over van Julien Antomarchi, die 2 minuten en 3 seconden over zijn beste poging deed.

Opvallend is dat ook een aantal prominente renners tijdens dezelfde Tourrit ook de vorige snelste tijd op de Côte du cap Blanc-Nez verbeterden… maar geen van hen was sneller dan WVA.