Deel dit artikel:

Würth Classic perfecte seizoensafsluiter

Het mindere weer van de laatste tijd klaarde op voor de slotrit van de Bank van De Post Cycling Tour. 1400 fietsers - 200 meer dan vorig jaar - wilden deze Würth Classic niet missen en zakten af naar de Kempen.


De Würth Classic was de perfecte afsluiter van de Bank van de Post Cycling Tour. (foto Alain Buyck)


Deze tocht was de perfecte afsluiter voor deze editie van de Bank van De Post Cycling Tour. De Kempen deden hun reputatie alle eer aan met een traject dat leidde langs kanalen en rivieren, door bos en heide, en constant over landelijke wegen. De enigen die misschien op hun honger bleven zitten, waren de klimgeiten. Een enkele brug of viaduct niet te na gelaten, was het biljartvlak. Voor anderen was dit dan weer een zegen.

Er kon gekozen worden uit niet minder dan vier afstanden, plus een kids tour van 25km. De meesten kozen voor de twee langste opties, terwijl de 45km ideaal was voor mensen met minder fietservaring. Bij de twintig kleinsten uit de kids tour merkten we één bedrukt gezicht op. De jongste van de twee zonen van Ruud Van Wijk (43, Eindhoven) sleurde zijn kapotte fiets mee. “Zijn stuur zit op één of andere manier vast,” verduidelijkte Ruud. De oudere broer van Ruben (8) was enthousiaster. “We rijden vaak ritten mee met onze pa. Ondanks de problemen hebben we ons weer goed geamuseerd,” zei Simon (10).

Eduard Bogaert (57, Wuustwezel) fietst niet veel in deze streek: “Het was een prachtig parcours. Ik kom hier niet vaak, want meestal zoek ik ritten waarbij het goed bergop gaat. Hier is het aangenaam dat je over kalme wegen fietst en bijna niet door een stadscentrum moet.” Ook voor Toni Zaccagnoni (40, Charleroi) is het hier normaal iets te vlak: “Maar ik fietste de 100km als voorbereiding voor mijn koers van morgen. Ik ben trouwens afdelingshoofd in de Würth-vestiging in Charleroi.”

Een aantal ex-topsporters vonden de weg naar Turnhout. Naast Ludo Dierckxens en Erwin Vervecken was ook Gella Vandecaveye van de partij. “Ik ben specialist in wieltjeszuigen,” lachte ze. “Daardoor heb ik een gemiddelde van 30,5 km/u op de 100km. Je ziet dat deze organisatie een geoliede machine is: een goede aanduiding, bourgondische bevoorradingen,… Ik merkte ook dat de asfalt hier zo goed ligt dat je erover rijdt als een mes dat door de boter snijdt.”

In de tent bij de gebouwen van Würth pronkte iedereen met een “prikkelende” kalender en werd er nagepraat over de succesvolle editie van deze Bank van De Post Cycling Tour. Op naar volgend jaar!