Deel dit artikel:

Wout van Aert draagt voortaan ook op de weg zijn Red Bull-helm.

De demonstratie van Wout van Aert in de Omloop het Nieuwsblad was niet het enige bijzondere aan zijn zege. Ook een detail viel op: Van Aert koerste zaterdag voor het eerst op de weg met zijn eigen Red Bull-helm.

Eerste koers, eerste zege: Wout van Aert opende zijn wegseizoen afgelopen zaterdag in stijl. En niet alleen met zijn prestaties, maar ook vestimentair. Want, tijdens zijn opvoering in de Omloop viel hij te aanschouwen met zijn gepersonaliseerde helm van Red Bull, een primeur. Voorheen reed Van Aert in het veld al enkele jaren met zijn Red Bull-helm, maar vanaf dit jaar zal hij die helm ook op de weg dragen.

Nauwelijks een merk dat in zoveel verschillende sporten aanwezig is als Red Bull. Ook in het wegwielrennen zijn ze dat, al blijft hun aanwezigheid in het peloton vooralsnog binnen de perken. Naast Wout van Aert is ook Tom Pidcock een uithangbord van de energiedrank. Maar Pidcock blijft zich voorlopig beperken tot het veld en het mountainbiken om zijn helm met rode stier te showen.

Toch is Van Aert niet de eerste die met Red Bull-helm in het peloton rondrijdt. Daarin ging hem zelfs al een renner voor. Anton ‘Toni’ Palzer, een Duitser renner van Bora Hansgrohe die vroeger actief was in het toerskiën en die sinds vorig seizoen zijn instap in het profwielrennen maakte, rijdt al langer rond met zo’n exemplaar. Palzer was tot vorig jaar een ronkende naam in de skiwereld en heeft daaraan zijn sponsoring van Red Bull te danken.