Deel dit artikel:

Word Queen of King van de Mortirolo!

De Mortirolo wordt aanzien als de zwaarste berg die men kan beklimmen in Italië en vele profs beschouwen het als de moeilijkste berg van de drie grote ronden. Tijdens Passo dello Stelvio kun jij King of Queen van de Mortirolo worden!

Lucho Herrera (1991) noemde de Mortirolo (1.852m) de “Koninginnenklim van Europa” en Lance Armstrong noemde hem de moeilijkste klim die hij ooit had gereden. Ga jij de uitdaging aan op 12 juni?

HOE WERKT HET?De vier zijden van de Mortirolo zullen getimed worden. Wie drie verschillende beklimmingen volbrengt op 12 juni wordt gelauwerd als “King” of “Queen” van de Mortirolo – iets wat elke klimfanaat op zijn palmares wil!

De 4 zijden zijn:

Grosio, 14,8km

Mazzo, 11,9km

Tovo S. Agata, 12,5km

Monno, 12,7km

De meest heroïsche zijde is die vanuit Tovo met stijgingspercentages tot wel 26 %, maar de bekendste kant is die vanuit Mazzo di Valtellina, met een gemiddelde hellingsgraad van 10,5 %. Dat is ook de klim die dit jaar opnieuw in de Giro zit. In de 16de etappe op 9 mei zullen Contador en co het beest proberen te temmen. Een maand later is het aan jou.

En uiteraard volgt ’s anderendaags de Passo dello Stelvio. Zaterdag 13 juni is namelijk de apotheose van het ‘Passo dello Stelvio’-evenement voor het goede doel (diabetes). Dan kun je ofwel enkel de Stelvio oprijden vanuit uitvalsbasis Bormio, ofwel kiezen voor de Gran Fondo 3 Passi, een echte gran fondo van 142 kilometer en 4243 hoogtemeters.