Deel dit artikel:

Word Flandrien voor het goede doel

Op zondag 6 juli komen wielertoeristen, jonge rennertjes en gezinnen aan hun trekken op de Word Flandrien happening in Herzele. Wie meefietst, steunt meteen ook het Koester-Kinderkankerfonds.


Gezinnen kunnen een tocht van 30 km maken, voor wielertoeristen staat er 80 of 110 km op het programma. (foto Word Flandrien)
‘Word Flandrien’ is een concept van KBC Bank en Verzekering en wordt georganiseerd door het Centrum Ronde van Vlaanderen, in samenwerking met de gemeente Herzele en de Vlaamse Wielerschool.

Voor recreanten en gezinnen is er de gezinstocht Cera-toer van 30 km. Wielertoeristen krijgen 80 of 110 km in de Vlaamse Ardennen voor de kiezen met onder andere de Valkenberg, Molenberg, Oude Kwaremont en Paterberg.

De Vlaamse Wielerschool voorziet onder het mom van de Vlaamse Miniemendag voor alle acht- tot elfjarigen gratis een behendigheidsparcours, tijdritten, afvallingswedstrijden en een wedstrijd op beveiligd circuit.

Bewegen en gezond eten gaan hand in hand. Daarom staat Word Flandrien 2008 in het teken van gezonde voeding. Wie meefietst steunt het Koester-Kinderkankerfonds en kan vanaf 17u genieten van een gratis slotconcert van Will Tura met live-band.