Deel dit artikel:

Wolvenberg, Castelli & Van Lierde verlengen samenwerking

Wolvenberg heeft het contract met toptriatleet Frederik Van Lierde verlengd. Tot eind 2018 zal de Ironman Wereldkampioen van 2013 genieten van een doorgedreven samenwerking met Castelli, een innoverend merk in triatlonkledij.

De LTTL-triatleet en meervoudig Ironman-winnaar was afgelopen drie jaar reeds het uithangbord voor Castelli Triathlon. De Menenaar vervult ook een belangrijke rol in de ontwikkeling en innovatie van de Castelli Free Triathlon-collectie in 2016.

Over de samenwerking zegt Frederik Van Lierde het volgende: “Ik werkte de afgelopen drie jaar met Castelli en het is mijn genoegen en eer om deze samenwerking nog drie jaar te mogen voortzetten. Op weg naar mijn overwinning in 2013 was de Castelli Free ITU Suit een enorm voordeel. Dit pak is voor mij de meest comfortabele oplossing, het beste ooit in mijn 13-jarige professionele carrière. Het zeem is geweldig en het racepak op zich is super aerodynamisch en geeft ook tijdens het lopen het meeste comfort. Tijdens trainingsmomenten is de ‘Gabba’ mijn favoriete jersey. Als je in België woont, moet je gewapend zijn tegen regen en wind. De Gabba is mijn geheim wapen.”

Ook Castelli brand manager Steven Smith is in de wolken over de samenwerking: “Wij zijn zeer blij om met Frederik verder in zee te gaan. Wij delen namelijk dezelfde drive om te winnen. Castelli doet dit door de triatlonkledij zo comfortabel en aerodynamisch mogelijk te maken. Frederik door een enorme toewijding en focus op zijn doel: Ironman wereldkampioen worden.”

Mark Heylen, zaakvoerder van Wolvenberg, exclusief distributeur van Castelli in de Benelux, onderhandelde mee het contract. Hij zegt: “Frederik Van Lierde is in de Lage Landen veruit de beste ambassadeur voor deze sport. Zijn prestaties en inzet zijn een toonbeeld voor elke triatleet. Daarnaast is de samenwerking ook voor Frederik een bonus want ik weet uit eerste hand dat Castelli niets aan het toeval overlaat. Ze overzien elk detail: een TRI specifieke zeem, comfortabele afwerking van de broekspijpen, de uiteinden van de mouwen en de zakken op de rug. Hierbij gaat Castelli steeds op zoek naar een competitief voordeel en stelt het zijn producten op de proef in de windtunnel. Los daarvan, we verliezen nooit uit het oog dat sport ook gewoon leuk is.”

Frederik Van Lierde won dit jaar reeds de Ironman van Zuid-Afrika. Het volgende doel is de Ironman van Kona op 10 oktober. Hij leidt er een groep van Castelli-atleten en potentiële winnaars zoals drievoudig winnares Miranda Carfrae, Timothy O’Donnel, landgenoot Marino Vanhoenacker, Andreas Raelert, Fraser Cartmell en Paralympisch Kampioen Alex Zanardi.