Deel dit artikel:

Winnende Strava-gegevens van Dupont in Nokere Koerse

Timothy Dupont won erg nipte sprint in Nokere Koerse. Wil je weten wat hij daarvoor moest doen? Dankzij de Strava-gegevens weten we hoe snel hij Nokereberg omhoog vlamde en hoeveel watt hij daarvoor moest trappen.

Timothy Dupont (Veranda’s Willems) won verrassend de spurt in Nokere Koerse, maar blijkbaar zeker niet onverdiend, als we Strava mogen geloven. De trainingsapp plaatst Dupont als derde op het segment Nokereberg. Hij legde de 300 meter (aan gemiddeld 4 %) af in 23 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van 50 km/u, een maximum van 67,3 km/u en een piekvermogen van 1066 watt.

Vreemd genoeg was Koen Bouwman woensdag nog drie seconden sneller, maar hij plaatste die inspanning iets te vroeg: op de voorlaatste beklimming van Nokereberg… Twee jaar geleden had Tom Van Asbroeck maar 22 seconden nodig voor de kasseihelling.

Ook de aanloop naar die ultieme sprint was supersnel. Toen Dupont zijn sprinter Aidis Kruopis in het gewirwar kwijtspeelde, reed hij zo’n 70 km/u, waardoor hij op een gedeelde tweede plaats komt op het segment ‘Op weg naar de voet Nokereberg’. Daarbij werden maximumsnelheden van 76 km/u gehaald. Geen wonder dat je dan het spoor van je gangmaker kwijtraakt, zeker op die smalle, bochtige baantjes.

Hier nog even alle winnende Strava-gegevens van Dupont op een rijtje:

Afstand: 200.5km

Beweegtijd: 4:35:07

Hoogte: 1.347m

Gemiddelde snelheid: 43,7km/u

Maximale snelheid: 86 km/u

Gemiddelde hartslag: 151 bpm

Maximale hartslag: 195bpm

Gemiddeld vermogen: 225w

Maximaal vermogen: 1.110w

Calorieën: 4.147