Deel dit artikel:

Wim Opbrouck in film over Ventoux?

In Nederland worden plannen gesmeed voor een film over vier oude vrienden die het plan opvatten om de Mont Ventoux omhoog te fietsen. Wim Opbrouck is gepolst voor één van de hoofdrollen.


Fietst Wim Opbrouck binnenkort de Ventoux omhoog? (foto vrt)
De film, die als werktitel Ventoux heeft, wordt momenteel voorbereid door schrijver/journalist Bert Wagendorp, regisseuse Nicole van Kilsdonk en producent Hans de Wolf.

Wagendorp is columnist voor de Volkskrant en hoofdredacteur van het literaire wielerblad De Muur. Hij werd benaderd door producent KeyFilm om een filmscript te ontwikkelen over de Reus van de Provence.

Als hoofdrolspelers willen de makers in ieder geval acteurs die regelmatig op een koersfiets zitten. “Ze moeten wel weten hoe je een berg opfietst”, zegt Wagendorp. “Zoiets kan je niet acteren namelijk.”

Onze landgenoot Wim Opbrouck is net als de Nederlanders Gijs Scholten van Aschat, Wilfried de Jong en Leopold Witte gepolst voor de vier hoofdrollen. “En ze waren onmiddellijk enthousiast. Zoals iedereen die met het project bezig is.”

Ventoux wordt een tragikomedie. Volgens de makers moet de film het gevoel van Notting Hill of Four Weddings and a Funeral gaan ademen.