Deel dit artikel:

Wielrenner raast tegen 100km/u over E42

Opnieuw is er een filmpje opgedoken over een dolle rijder op de Belgische snelwegen. Ditmaal gaat het echter niet over een chauffeur, maar over een wielrenner die tegen 100km/u achter een vrachtwagen raast.


De stuntpiloot reed een tiental kilometer tegen 100 per uur achter een vrachtwagen. (foto youtube)
Op het filmpje is te zien hoe een man op een koersfiets tegen 100 km/u in de slipstream van een vrachtwagen rijdt op de E42, ter hoogte van het Henegouwse Harchies.  De beelden zouden in september van vorig jaar gemaakt zijn door vrienden van de renner in een achtervolgende wagen.

Volgens de Franstalige website Actu24 gaat het om een profrenner van een continentaal team, die echter anoniem wenst te blijven om een vervolging te vermijden. Hij zou het zo’n tien kilometer lang hebben volgehouden achter de vrachtwagen.

Op de website getuigt de renner over zijn stunt. “Ik ben de vrachtwagen gevolgd toen hij vanuit een stopplaats vertrok. Ik heb een sprintje getrokken om in zijn slipstream te geraken en toen was ik gelanceerd. Vanaf dan was het een koud kunstje.”

Volgens de stuntpiloot was zijn ritje niet echt gevaarlijk. “Ik ken het stuk autosnelweg goed. Het was een lange rechte weg, waarop de vrachtwagenchauffeur geen enkele reden had om uit te wijken of te remmen. Bovendien reden mijn vrienden op een veilige afstand achter me.”

Politiecommissaris Quisquater verklaarde op Actu24 dat het absoluut niet is toegestaan om je met een fiets op de autostrade te begeven. “Dat geldt voor alle voertuigen die niet sneller dan 70 km/u kunnen rijden, zoals quads en trikes.” De renner riskeert slechts een boete van 50 euro voor zijn actie. Wat er ook van moge zijn: don’t try this at home!

Bekijk het filmpje op Youtube: