Deel dit artikel:

Wielertoeristen verkennen WK-parcours

Een week voor het WK wielrennen in Valkenburg kunnen wielertoeristen het officiële parcours al verkennen. Maximum 12.500 fietsliefhebbers rijden dan 85 of 170 km over de WK-omloop.

Op zaterdag 15 september biedt de enige officiële WK Toertocht de mogelijkheid om over grote delen van hetzelfde parcours te rijden als de profs tijdens de verschillende weg- en tijdritwedstrijden. In de toertocht zijn onder andere de bekendste Nederlandse ‘wielerbergen’ de Cauberg en de Bemelerberg opgenomen. Start en finish vinden plaats op het Megalandterrein in Landgraaf.

Deelname aan de WK-toerversie kost 35 euro. Voor dat bedrag krijgen deelnemers een gratis ongevallenverzekering, eten en drinken tijdens de koers, een officieel WK Limburg 2012 T-shirt, technische- en medische bijstand, een massage bij de aankomst en een tijds- en videoregistratie op de Cauberg en finish. Aan de eindstreep ontvangen alle deelnemers een medaille en een diploma als blijvend aandenken.

Om de veiligheid en de kwaliteit van de eerste officiële Toertocht te waarborgen heeft de organisatie een maximum gesteld aan het aantal deelnemers, namelijk 12.500 personen. De online-inschrijving start op 1 februari.