Deel dit artikel:

Wielertoeristen op stage met Silence-Lotto

Sinds zaterdag zijn een dertigtal wielertoeristen op stage met een aantal renners van Silence-Lotto in het Spaanse Mojacar. Bekijk de fotospecial van de eerste trainingsdagen onder de Spaanse zon.


Silence-Lotto aanwinst Jan Bakelants is één van de profs die de wielertoeristen begeleidt in Mojacar. (foto kortweg)


Deze eerste editie van de Silence-Lotto wielertoeristenstage is een organisatie van Kortweg. Deze touroperator is gespecialiseerd in trainingsstages en fietsvakanties voor wielerploegen en/of wielertoeristenclubs.

De deelnemers kunnen een week lang trainen en leven als een prof. Ze worden begeleid door enkele Silence-Lotto-renners, onder wie Leif Hoste, Staf Scheirlinckx en Jurgen Van den Broeck, -mecaniciens en -verzorgers.

De fietsen werden vorige week al in de service course van Silence-Lotto in Waregem ingeladen en met de teamtruck naar Mojacar vervoerd. De deelnemers zelf vertrokken zaterdagochtend vroeg vanuit Zaventem

’s Namiddags vertrok het hele gezelschap samen met zeven Silence-Lotto renners al voor een korte verkenningstrip van 50 km in en rond Mojacar. ’s Avonds werd het programma van de stage verder toegelicht.
 
Op zondag vertrok de groep, samen met Francis De Greef en nieuwe aanwinst Jan Bakelants bij een temperatuur van 22°C voor een trip van 75 km richting Carboneras.

Op de terugweg stond reeds een heuse beklimming op het menu en het was Backelandts die de eerste bergtrui in ontvangst mocht nemen. 1105 hoogtemeters stonden bij aankomst op de teller. De volgende dagen variëren de fietstrips tussen de 75 en 110 km over een voornamelijk golvend parcours.