Wielernieuws

Adieu: Iljo Keisse

Vanavond zwaait de ‘Keizer van ‘t Kuipke’ af. Tijdens ‘Merci Iljo!’ krijgt Iljo Keisse een ultiem eerbetoon. Nadat hij vorige week een laatste keer schitterde tijdens ‘zijn’ Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, hangt de Gentse publiekslieveling zijn fiets straks finaal aan de haak. Een beknopt eresaluut aan de man die uitgroeide tot een van dé sterkhouders van ‘The Wolfpack’, maar die zijn liefde voor de piste nooit verloochende.

Lees meer

Neem gratis deel aan de Koers-workshop

Gebeten door de geschiedenis van de koers? Wil je een unieke inkijk in meer dan een eeuw wielersport en jouw kennis met ons delen? Kom dan naar de gratis workshop op 7 december en (be)schrijf mee wielergeschiedenis! Koers, het museum van de koers, organiseert de workshop ‘(be)schrijf je mee?’.

Lees meer

Analyse: is wielrennen het nieuwe voetbal? (2)

De Rode Duivels starten straks aan hun WK met de eerste groepsmatch tegen Canada. Een prima gelegenheid om op zoek te gaan naar parallellen en verschillen tussen voetbal en wielrennen. Nadat we het gisteren al over de internationale uitstraling van de koers, tv-gelden en het algemene businessmodel van de wielersport hadden, komen vandaag de ploegbudgetten, het transfersysteem en de ‘war for talent’ aan bod.

Lees meer

Analyse: is wielrennen het nieuwe voetbal? (1)

Voor we ons straks opnieuw kunnen verlekkeren op de exploten van Remco Evenepoel, Wout van Aert en andere wielerfenomenen, trekken veel sportliefhebbers allicht eerst nog even een shirt van de Rode Duivels aan. Om de Belgische voetbalploeg (hopelijk) naar enkele prima prestaties op het WK in Qatar te schreeuwen. Voetbal en koers: twee totaal verschillende werelden of toch niet helemaal? Wij gingen te rade bij enkele specialisten.

Lees meer

Tim Merlier: ‘Hoop bij Quick-Step nog makkelijker te winnen’

De komende drie seizoenen verdedigt Tim Merlier de kleuren van ‘The Wolfpack’. In de zestiende aflevering van onze podcast Arrivee ging de Belgische kampioen dieper in op deze nieuwe mijlpaal in zijn carrière. Naast zijn successen en ambities op de weg kwamen ook het veld, het gravel en zelfs de piste aan bod.

Lees meer

Kurt Bogaerts: ‘Pidcock crost met WK en goed voorjaar als doel’

Wereldkampioen Tom Pidcock begint zaterdag aan zijn veldritseizoen in Merksplas. In de septembereditie van Cycling vroegen we Kurt Bogaerts – zijn mentor, trainer, begeleider en tweede vader – wat de plannen en ambities zijn voor de nakende crosswinter van zijn poulain. “Ploeteren in de koude is voor hem toch een opgave.”

Lees meer

Analyse: heeft de Gentse Zesdaagse nog toekomst?

Vanavond wordt in het befaamde Kuipke traditiegetrouw de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op gang geschoten. Een feesteditie, want de Gentse Zesdaagse bestaat exact honderd jaar. Reden genoeg om na te gaan of dit unieke evenement nog toekomst heeft in moderne wielertijden. We legden ons oor te luister bij wedstrijddirecteur Christophe Sercu en Bjorn Legein van trouwe sponsor Nationale Loterij.

Lees meer

Fem van Empel: killer op een crossfiets

Afgelopen weekend won Fem van Empel met veel machtsvertoon het EK in Namen, waardoor ze dit seizoen acht van de negen crossen won waaraan ze deelnam. Dit weekend hoopt ze daar een absolute topscore van 9 op 10 van te maken. Wie is deze twintigjarige Nederlandse, die haar voetbalschoenen amper drie jaar geleden inruilde voor een crossfiets?

Lees meer

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!