Wielernieuws

Recap: het wonderjaar van Annemiek (1)

Een klassiek Monument, een grote ronde én het WK winnen in één en hetzelfde seizoen: het is een hoogst uitzonderlijke prestatie. In het verleden kregen enkel Alfredo Binda (1927), Eddy Merckx (1971) en Bernard Hinault (1980) het voor elkaar. Annemiek van Vleuten voegde haar naam in 2022 eigenhandig toe aan dit illustere rijtje. Een terugblik op haar waanzinnige wonderjaar.

Lees meer

Meng je tussen de profs op BK Beachrace Bredene

Er zijn niet al te veel sporten waar je samen kan starten met de professionals, maar op 29 december kan je op het Belgisch kampioenschap Beachrace in Bredene zij aan zij staan met Yves Lampaert, Tim Merlier of Oliver Naesen. Als dat geen motivatie is om je MTB van stal te halen!

Lees meer

Cadeautip: Koerskalender 2023

Voor het derde jaar op rij is de Koerskalender er! De scheurkalender 2023 brengt grote en kleine histories, opvallende cijfers, straffe records en bijzondere prestaties. Auteur Geert Vandenbon nam daarnaast in zijn kalender ook de koersagenda van het komende wielerseizoen

Lees meer

Adieu: Philippe Gilbert

De afgelopen weken hingen heel wat wielrenners met naam en faam hun fiets aan de haak. In de nieuwe editie van Cycling brachten we een eigenzinnig eerbetoon aan vijf grote kampioenen die het finaal voor bekeken hielden. Noblesse oblige: als een van de beste Belgische renners aller tijden mag Philippe Gilbert de spits afbijten!

Lees meer

Recap: het wonderjaar van Remco (2)

Een klassiek Monument, een grote ronde én het WK winnen in één en hetzelfde seizoen: het is een hoogst uitzonderlijke prestatie. In het verleden kregen enkel Alfredo Binda (1927), Eddy Merckx (1971) en Bernard Hinault (1980) het voor elkaar. Remco Evenepoel voegde zijn naam in 2022 eigenhandig toe aan dit illustere rijtje. Hier deel 2 van de terugblik op zijn waanzinnige wonderjaar.

Lees meer

Recap: het wonderjaar van Remco (1)

Een klassiek Monument, een grote ronde én het WK winnen in één en hetzelfde seizoen: het is een hoogst uitzonderlijke prestatie. In het verleden kregen enkel Alfredo Binda (1927), Eddy Merckx (1971) en Bernard Hinault (1980) het voor elkaar. Remco Evenepoel voegde zijn naam in 2022 eigenhandig toe aan dit illustere rijtje. Een terugblik op zijn waanzinnige wonderjaar.

Lees meer

Dirk De Wolf: ‘2022 was een echte grand cru’

Nu de laatste maand van het jaar is aangebroken, is het tijd om een laatste keer door wielerseizoen 2022 te fietsen. Dat deden we samen met Dirk De Wolf, analist en koersliefhebber met tonnen ervaring als renner en ploegleider. “Wat Evenepoel, Van Aert en Kopecky lieten zien, is ongelooflijk straf. En de nieuwe toptalenten zijn in sneltempo op komst!”

Lees meer

Vrijwilligers centraal tijdens praatavond

Geen koers zonder vrijwilligers. Daarom wordt in het Centrum Ronde van Vlaanderen op 8 december een praatavond georganiseerd waarin het belang van de vrijwilligers in de kijker staat. Speaker Niko De Muyter spreekt die avond met vrijwilligers, organisatoren, seingevers, officials

Lees meer

Blanka Kata Vas: exoot tussen de laaglanders

Hongarije heeft niet meteen de reputatie een echt wielerland te zijn, maar toch staat ook daar weleens een talent op. Bij de vrouwen is het vooral Blanka Vas die in recordtempo de Belgische wielerharten verovert. Ze komt uit het mountainbike, maakt furore in het veld en koestert sinds kort ook ambities op de weg als lid van Team SD Worx. Tijd om nader kennis te maken met dit polyvalente buitenbeentje …

Lees meer

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!