Wielernieuws

Welke ploeg rijdt in 2023 met welk materiaal?

Zoals elk seizoen zien we nieuwe fietsen en ander materiaal opduiken bij de profploegen. Voor de een heeft het meer impact voor de ander, want het varieert van nieuwe pedalen tot een compleet nieuw merk van frames. Een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.

Lees meer

Vuelta 2023 spek voor de bek van klimmers

Op 10 januari heeft de Vuelta het parcours voor de 78e editie van de ronde bekend gemaakt. Van 26 augustus tot en met 17 september 2023 leiden 21 etappes met veel (zware) klimkilometers naar het eindpodium in Madrid. De eerste

Lees meer

Regenboogschoenen voor Evenepoel

Als één van de sponsoren van de Soudal Quick-Stepwielerploeg schonk schoenenproducent Safety Jogger wereldkampioen Remco Evenepoel voor de ploegvoorstelling gepersonaliseerde exemplaren van hun nieuwe lifestylecollectie voor dit voorjaar. Remco kreeg hagelwitte sneakers met de regenboogkleuren en droeg ze met stijl

Lees meer

SOQ hoopt op seizoen op volle sterkte

Op de teamvoorstelling van Soudal Quick-Step in Plopsaland op 6 januari werd de ploeg voor 2023 gepresenteerd. Naast alle renners die nog niet in Australië waren voor de Tour Down Under werden ook de youngsters van het Soudal Quick-Step Development

Lees meer

Adieu: Sonny Colbrelli

In de nieuwe editie van Cycling brachten we een eigenzinnig eerbetoon aan vijf grote kampioenen die hun fiets onlangs aan de haak hingen. Na publicatie van ons magazine raakte echter bekend dat ook Sonny Colbrelli er (noodgedwongen) mee ophoudt. Aangezien de Italiaan ons evenzeer mooie wielermomenten bezorgde – vooral in zijn wonderjaar 2021 – wuiven we hem in stijl uit met dit beknopte eerbetoon.

Lees meer

Adieu: Tom Dumoulin

De afgelopen weken hingen heel wat wielrenners met naam en faam hun fiets aan de haak. In de nieuwe editie van Cycling brachten we een eigenzinnig eerbetoon aan vijf grote kampioenen die het finaal voor bekeken hielden. Met zijn relatief jonge leeftijd is Tom Dumoulin de vreemde eend in de bijt in ons lijstje wielerveteranen. Toch kan ook hij terugblikken op een geweldige carrière.

Lees meer

Marianne Vos’ Cervélo R5 opgebouwd met SRAM van a tot z

SRAM en Team Jumbo-Visma kondigden net hun samenwerking aan en dat wou de Amerikaanse fabrikant niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In dit filmpje tonen ze hoe de ploegmecanicien de custom Cervélo R5 van a tot z opbouwt met de Red eTap AXS-groep, FSA-cockpit, Fizik-zadel, Speedplay-pedalen en Reserve-wielen.

Lees meer

Adieu: Niki Terpstra

De afgelopen weken hingen heel wat wielrenners met naam en faam hun fiets aan de haak. In de nieuwe editie van Cycling brachten we een eigenzinnig eerbetoon aan vijf grote kampioenen die het finaal voor bekeken hielden. Vandaag buigen we ons over de carrière van Niki Terpstra, een hardrijder pur sang die zijn intrinsieke mogelijkheden optimaal wist te benutten.

Lees meer

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!