Deel dit artikel:

Wielergeweld in de Container Cup 2021

Pedro Elias en Wesley Sonck trekken vanaf 4 april de Container Cup weer op gang. Het belooft ook dit jaar een spannende strijd te worden tussen het kruim van de Belgische sportwereld. Wielrenners en wielrensters zijn in het nieuwe seizoen opnieuw goed vertegenwoordigd.

Dat de wielrenners een gevreesde tegenstander zijn in de Container Cup bleek uit de vorige editie. De top 3 was volledig bekleed met manschappen uit het profpeloton. Mathieu van der Poel stond – heel onverwachts – op plek één, gevolgd door Greg Van Avermaet en Oliver Naesen.

De wielrenners

In seizoen twee tekent Jasper Philipsen (23) present. Hij is ritwinnaar in de Vuelta, Tour Down Under en BinckBank Tour. De kopman van Alpecin-Fenix zakt naar de Container Cup af met heel wat ambities. Een andere renner uit het profpeloton die deelneemt, is trekpaard Tim Declercq (31). ‘El Tractor’ verricht voor Deceuninck – Quick-Step vaak het beulenwerk voorin, ten koste van eigen winstkansen. Misschien lukt het hem bij Pedro en Wesley wel? Een laatste en zeker niet te onderschatten atleet is para-wielrenner Ewoud Vromant (36). Hij is naast wereldkampioen ook wereldrecordhouder paracycling in de individuele achtervolging op de piste.

De wielrensters

Bij de vrouwen komt onder meer Ceylin Alvarado (22) het beste van zichzelf geven. De jonge veldrijdster maakte de voorbije seizoenen heel wat furore tussen de gevestigde waarden. Ze treed trouwens dit seizoen eveneens aan op de weg voor het vernieuwde Plantur-Pura. Lotte Kopecky (25) is de tweede renster die moet opboksen tegen sportgeweld uit andere disciplines. Haar seizoen gaat voorlopig erg goed na onder andere winst in de GP Samyn. Pech in de Strade Bianche weerhield de Belgische kampioene van een beter resultaat in Italië. Eens zien wat ze in huis heeft voor de proeven in de container.

Container Cup voor beloften

In 2021 mogen de renners van de toekomst zich ook uitleven op de zeven obstakels. Een eerste is toptalent Cian Uijtdebroeks (18). Sinds dit seizoen rijdt hij voor Team Auto Eder, het officiële juniorenteam van het UCI WorldTour Team BORA – hansgrohe. Veldrijder Aaron Dockx (17) is ook van de partij. Hij begon 2020 in Antwerpen met de Belgische veldrittitel voor tweedejaarsnieuwelingen, maar kon deze door het coronavirus niet verlengen. Met Julie De Wilde (18) neemt er ook een renster deel aan de beproeving. Vorig jaar werd ze derde op het BK voor junioren op de weg en in 2019 sprintte ze naar zilver op het WK voor junioren in Yorkshire.