Deel dit artikel:

Wielergames 2022 komen eraan

Op 9 juni 2022 zullen de gamende wielerfanaten of de wielerminnende gamers hun hart kunnen ophalen met de lancering van de nieuwe Tour de France en Pro Cycling Manager. Nieuwe gamemode, verbeteringen, nieuwe interface en meer veelzijdige wielrenners zijn de highlights van de 2022-editie van deze wielergames.

Zowel Tour de France als Pro Cycling manager zijn games uit de stal van game-ontwikkelaars Nacon en Cyanide. Tour de France 2022 verschijnt op 9 juni voor PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Op die dag verschijnt ook Pro Cycling Manager 2022 voor pc.

Tour de France 2022 introduceert de geheel nieuwe ‘Race of the Moment’-mode, waarin spelers hun resultaten online kunnen vergelijken met die van andere spelers in wekelijkse uitdagingen en klassementen. Daarnaast bevat de game met 14.000 km aan wielerraces door vier verschillende landen ook het nieuwe officiële TdF-parcours van 2022. Met Eolo-Kometa Cycling Team, Caja Rural-Seguros RGA en Uno-X Pro Cycling Team werden nieuwe speelbare wielerploegen toegevoegd. Kunstmatige intelligentie zorgt voor een bredere waaier aan rennersgedrag waardoor die geloofwaardiger reageren. Nieuw is ook dat tijdens het racen over kasseiwegen de gebruikersinterface meetrilt net zoals de echte renners deze wegen ervaren.

Pro Cycling Manager 2022 combineert wielermanagement en realtime racing door de spelers in de schoenen van een sportdirecteur te plaatsen. De nieuwe editie telt meer dan 260 races en 680 etappes, waaronder de 21 etappes van de Tour van 2022. Verder bevat de game een nieuw talentscoutingsysteem, een nieuwe generatie renners, meer dynamische tegenstanders, 70 beschikbare teams en een rennersontwikkelingssysteem. De verbeterde interface heeft naast een update met nieuwe menu-ergonomie en de mogelijkheid om doelen te plannen ook een nieuwe rijderspagina met nieuwe statistieken, vaardigheden en resultaten, en de mogelijkheid om rennerseigenschappen te vergelijken.

Gerelateerde artikels