Deel dit artikel:

Wielerfestival van en met Brand

Op 30 juli staat met het Lucinda Brand Festival ook een wielerevent op de Nederlandse festivalkalender. In Dordrecht kan je van ’s middags tot middernacht kiezen uit een uitgebreid programma en tegelijk mensen met een hersenbeschadiging steunen in hun revalidatie.

De veldritkampioene zelf organiseert het Lucinda Brand wielerfestival; een dag vol fietsactiviteiten. In en om het Dordrechtse Wielerparcour zijn er op 30 juli talrijke gratis events. Er zijn ook betaalde events, en de inkomsten daarvan gaan naar de Edwin van de Sar Foundation. Die stichting is onderdeel van de Hersenstichting en helpt mensen met hersenbeschadiging bij het revalideren.

Brand heeft zelf de gevolgen van hersenschade al op jonge leeftijd van dichtbij meegemaakt, toen haar moeder een herseninfarct kreeg. Daardoor weet de renster als geen ander hoe hard je moet werken om na een hersenbeschadiging terug te keren in de maatschappij. Naast steun voor de stichting wil het festival ook bewustzijn creëren voor de gezondheid van onze hersenen. Daarom wordt o.a. het dragen van een fietshelm in meerdere events