Deel dit artikel:

Wie bijt in het zand in Bredene?

Zondag wordt in de Cycling.be Mountainbike Classic Bredene gestreden om winst in de derde manche van het MTB Kustcriterium. Berckmans, Van Hoovels en Chamon staan er het beste voor in het tussenklassement.


Zondag om 11u30 gaan de bikers van start in Bredene. (foto alain buyck)
Met nog drie manches te gaan staat good old Nico Berckmans aan de leiding in het tussenklassement van het Mountainbike Kustcriterium. Chico werd zowel in De Panne als De Haan tweede en totaliseert 990 punten.

Bij de masters heeft Berckmans al een ruime voorsprong op Kris Hertsens, in het scratch-klassement telt hij 75 punten meer dan Kevin Van Hoovels, de leider bij de elites. Van Hoovels, die vorig jaar het criterium won, werd respectievelijk derde en vierde in de eerste twee manches.

Ook nummer drie Thomas Chamon strijdt nog volop mee voor de eindzege na zijn overwinning in De Haan. De als vierde geklasseerde Maarten Himpens volgt na zijn twee 6de plaatsen al op 200 punten van de leider.

Davy Commeyne, de winnaar van de openingsmanche in De Panne, heeft ondertussen zijn activiteiten op de weg terug opgenomen en zal dus niet meespelen voor de eindzege. Hetzelfde kan gezegd worden van Nicolas Vermeulen, die pech kende in De Haan en door stages sowieso ontbreekt in de twee laatste manches in Blankenberge en Knokke-Heist.

DRIE OP EEN RIJ VOOR VERBEKE?

Bij de dames staat Grace Verbeke ruim aan de leiding na twee opeenvolgende zeges. Aangezien ook zij het kustcriterium combineert met haar wegprogramma, hebben Kim Saenen en Kristien Nelen de hoop op de eindzege echter nog niet opgegeven. Bij de junioren belooft het een bloedstollende nek-aan-nek-race te worden tussen Valentijn Van de Velde en Mathias Boetens.

Naast de race voor het Kustcriterium over 43 km (3 ronden) is er in Bredene ook nog een wedstrijd over 18 km (1 ronde), zowel voor individuelen als teams. De start van beide races wordt om 11.30u gegeven op het strand van Bredene ter hoogte van de Twins.

De voorinschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Wie nog wil meedoen, kan nog wel inschrijven ter plaatse.