Deel dit artikel:

Wherever the road takes you

Onder het motto 'wherever the road takes you' heeft SRAM zijn nieuwe onderdelengroep Apex voorgesteld. Bekijk het introductiefilmpje op Youtube!


SRAM stelde zijn nieuwe groep voor tijdens een proefritje op Mallorca. (foto sram)
De nieuwe SRAM Apex heeft heel wat technieken geërfd van de Red-groep, zoals de DoubleTap (schakelmechanisme met slechts één hendel voor terug- en opschakelen), de instelbare ‘Reach Adjust’ schakelhendel en het snel en precies schakelen met ‘Exact Actuation’ en ‘Zero-Loss’

SRAM noemt zijn nieuwe technieken de WiFLi-technologie (WIder Faster LIghter). Nieuw aan de Apex zijn de ‘lange slag’ achterderailleur, de remmen en de uitvoering zwart dat het geheel een professionelere look en feel moet geven.

Dé blikvanger is echter de nieuwe 11-32 cassette in combinatie met een 50/34 compact crankstel. Dit biedt meer mogelijkheden dan de populairste triple groepen en moet klimmen makkelijker en afdalen sneller maken.

De complete Apex-groep weegt 284 gram of 11% minder dan een doorsnee triple Shimano 105 groep. De Apex zal vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn en zal zo’n 150 euro goedkoper uitvallen dan een Rival groep. Uitgebreidere info volgt later.

Bekijk het filmpje over de lancering van SRAM Apex op Youtube: