Deel dit artikel:

Wereldwijde terugroepactie op snelspanner bij Trek

Trek doet een dringende oproep om je fiets te laten inspecteren door een erkende Trek dealer en zo nodig de snelspanner te laten vervangen. Het gaat om bepaalde snelspanners bij fietsen met schijfremmen.

In een voortdurende inspanning om ervoor te zorgen dat de rijomstandigheden voor fietsers veilig zijn, kondigt Trek Bicycle een vrijwillige wereldwijde terugroepactie aan. Trek doet hierbij een oproep aan fietsers, rijwielhandelaren en de media met betrekking tot oneigenlijk gebruik van specifieke snelspanners in combinatie met schijfremmen dat een mogelijk ongeval kan veroorzaken. Uit recent onderzoek is gebleken dat bepaalde snelspanners met een hendel die verder opent dan 180 graden, vast kunnen raken in een remschijf tijdens het rijden als deze onjuist is afgesteld of open staat.

Trek neemt proactieve maatregelen om alle fietsers veilig op de weg te houden. Trek stimuleert ook de lezers van dit bericht om de snelspanners van hun fietsen te controleren vóór elke rit voor hun eigen veiligheid. Het is een eenvoudige, maar noodzakelijke stap voor het veilige gebruik van de snelspanner.

Als onderdeel van deze vrijwillige terugroepactie, zal Trek via haar lokale erkende dealers de getroffen snelspanners kosteloos vervangen, inclusief gratis installatie. Dit proces doet een gecertificeerde monteur in minder dan vijf minuten. Voor elke fietser die een getroffen fiets met de snelspanner en schijfrem combinatie aanbrengt, zal Trek ook een 20 euro tegoedbon ter compensatie aanbieden die te besteden is aan Bontrager-accessoires. Deze tegoedbon is geldig tot 31 december 2015 en is bij een lokale erkende Trek-dealer in te wisselen.

Erkende Trek-dealers zijn geïnformeerd over de ernst van het probleem en zijn klaar om inspecties uit te voeren.
Trek moedigt Trek-eigenaars aan om het juist monteren van de snelspanner na te lezen op Trekbikes.com, de instructievideo’s te raadplegen, of hun fiets te laten inspecteren door de lokale Trek-dealer. Er zijn demonstratievideo’s voor een goede en snelle afstelling van de snelspanner geüpload op het YouTube-kanaal van Trek.
Trek biedt zijn excuses aan voor het ongemak dat dit probleem mogelijk heeft opgeleverd.