Deel dit artikel:

Wellens en Serry klaar voor Girodebuut

Als luitenant van Omega Pharma-QuickStep-kopman Michal Kwiatkowski reed Pieter Serry een ijzersterk voorjaar. Ook Tim Wellens fietste zich in het rode Lotto-Belisolshirt in de kijker. Cycling.be blikte met hen vooruit naar de Giro.

“Al van kinds af aan voel ik me aangetrokken tot Italië”, zegt Wellens. “De Italiaanse keuken vind ik geweldig en het is natuurlijk ook een prachtig land.” Geen wonder dat hij samen met collega-renners Sean De Bie, Louis Vervaeke en Jasper Stuyven een huis in de Toscaanse stad Lucca huurt.

Ook Pieter Serry houdt van Italië. Tijdens de zomer trekt hij graag in de Dolomieten op stage. “Een stage in Italië is voor mij altijd een beetje vakantie. Ik ben ook verzot op de Italiaanse ijsjes (lacht).”

De opdracht voor de twee in de Giro is duidelijk: kopmannen Uran en Monfort bijstaan in de bergen. “Rigoberto Uran is een toffe gast”, zegt Serry. “Er is maar één doel en dat is hem op het podium krijgen.”

Wellens kan het ook goed vinden met zijn kopman. “Voor Maxime Monfort rijd ik me graag uit de naad. Ik heb veel respect voor hem: hij is vriendelijk en geeft me veel tips.”

Beide renners hopen af en toe hun eigen kans te mogen gaan en hopen op een mooie toekomst in het rondewerk.
“In de Dauphiné en in Parijs-Nice heb ik gemerkt dat ik beter en beter werd naarmate de ronde vorderde, maar het is koffiedik kijken hoe ik drie weken ga verteren. Ik ben er wel mee bezig me als ronderenner te verbeteren”, zegt Wellens.

En wat met Serry? “Ik droom ervan om ooit rondekopman te worden, maar in onze ploeg is dat nu zeker nog niet aan de orde.”

Lees het volledige interview in het meinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel!

Alle info over cycling.be magazine

In het meinummer zinderen de klassiekers nog na met Kwiatkowski, Vanmarcke en een vooruitblik van Nuyens en Van Hooydonck naar Red Bull De Muur. Wellens en Serry denken aan de Giro en twee Belgen reden de Cape Epic. En: 2 racefietsen te winnen! Voor de recreant stelden we een Onderhoudsspecial samen, verzamelden we de mooiste zomeroutfits, en nog veel meer in het nieuwe cycling.be magazine, dat sinds dinsdag 6 mei in de winkel te verkrijgen is!

Alles over cycling.be magazine