Deel dit artikel:

Wegwaaiende renners in Volta a La Marina (VIDEO)

In België waait het al enkele dagen stevig, maar ook in Spanje gaat de wind heftig te keer. In de derde rit van de Volta a La Marina in Benidorm werden de renners letterlijk van hun sokken geblazen door windsnelheden van 100 km/h.

Nog geen tien minuten na de start geraakten de renners amper vooruit. Ze zwalpten alle kanten uit zoals in de meest recente editie van Gent-Wevelgem, normaal dé waaierkoers bij uitstek. Maar in het bejaarde badstadje Benidorm was er geen sprake van waaiers trekken. Het enige waar de renners aan trokken was hun stuur. Sommigen moesten hun vederlichte fiets stevig vastgrijpen om te voorkomen dat hij door de lucht vloog, anderen gingen er dan weer rustig bij liggen.
Een schoonheidsslaapje tijdens een heroïsche koers moet toch kunnen, niet?

Apocalyptische omstandigheden

Vanaf minuut vier in het filmpje zie je het pak openwaaien. Daarna volgen er enkele discussies met de koersdirectie die uiteindelijk toch beslist dat het geen ideaal koersweer is en de wedstrijd stillegt. Sommige renners lijken de apocalyptische omstandigheden nog wel leuk te vinden, maar aangenaam koersen is toch wat anders. Wie op reis gaat naar Benidorm moet dus niet aardig opkijken als er nog ergens een verdwaalde renner of fiets in de bomen hangt.