Deel dit artikel:

Webber mag niet meer biken

Het team van Formule 1-rijder Mark Webber heeft liever niet dat hij nog gaat mountainbiken. De Australiër reed de laatste 4 GP's immers met een breukje in de schouder na een val op de fiets.


Webber en mountainbikes, het lijkt geen goede combinatie. (foto life.com)
Webber maakte het nieuws over zijn breukje pas gisteren bekend in zijn boek ‘Mark Webber, Up Front. 2010 – A Season to Remember’. Ook voor zijn team Red Bull kwam dat het bericht én het boek als een verrassing. 

“Ik wist niet dat hij een boek zou uitbrengen en ik wist helemaal niets van zijn blessure”, zegt teammanager Christian Horner. “Blijkbaar leden zijn prestaties er niet onder, maar ik had het wel graag geweten.”

In het boek staat de volgende passage: “Op de zondagochtend voor het Japanse raceweekend zat ik voor het eerst sinds mijn ongeluk in 2008 weer op een mountainbike. Ik was met een goede vriend van me een stukje aan het fietsen, toen hij plotseling onderuit ging. Ik kon hem niet meer ontwijken en vloog vol over hem heen. Ik liep hierbij een haarscheur in mijn rechterschouder op.”

Het ongeluk in 2008 waarvan sprake, is een ander mountainbike-incident op Tasmanië waarbij Webber zijn been brak. “Mark en mountainbikes lijken niet goed samen te gaan. Misschien is het beter als hij hiermee stopt”, besluit manager Horner.