Deel dit artikel:

WBV zamelt in voor betere fietsinfrastructuur

Jaarlijks komen er fietsers om het leven in het verkeer, omdat de fietsinfrastructuur gevaarlijk is. Dat wil deze actie voor Music for Life een halt toeroepen: 0 fietsdoden. En daar kunnen Wielerbond Vlaanderen en de Fietsersbond jouw hulp bij gebruiken.

Wielerbond Vlaanderen en de Fietsersbond zetten samen een actie op touw voor Music for Life, de actie van Studio Brussel die goede doelen ondersteunt. En daar hebben de initiatiefnemers goede redenen voor:

– “In het eerste half jaar van 2014 kwamen er 25 mensen om het leven bij een fietsongeval. Dat is veel te veel, vind je ook niet? In de nasleep van te betreuren fietsdoden gaat de discussie vaak over veiligheid, maar bescherming is niet voldoende: we moeten het gevaar wegnemen.”

– “Je herkent als fietser ongetwijfeld de gevaarlijke verkeerssituaties in je woon-werkverkeer. Daarom hebben beleidsmakers en ingenieurs onze hulp nodig om te leren denken als fietser.”

– “Met jouw steun kunnen we de druk verhogen om op kruispunten alle lichten voor gemotoriseerd verkeer op rood te zetten, als fietsers groen licht krijgen. Dan vallen er op kruispunten geen fietsdoden meer bij dodehoekongevallen.”

WIELERBOND VLAANDEREN

De Wielerbond Vlaanderen steunt de Fietsersbond. Wielertoeristen ondervinden dagelijks de gevaren in het verkeer. Wielertoeristen zijn vaak functionele fietsers en omgekeerd. In de toekomst bouwen wij de samenwerking verder uit, maar vandaag steunen wij de Fietsersbond met de campagne van Music for Life.

MUSIC FOR LIFE

Marc Van der Schueren, CEO Wielerbond Vlaanderen: “De Fietsersbond is de belangenbehartiger van alle fietsers. Daarom zetten wij de campagne ‘euromuntjes voor 0 fietsdoden’ op tijdens de campagne Music for Life 2014. In de cafetaria van het Wielercentrum Eddy Merckx plaatsen wij een HIGH5-drinkbus waarin de bezoekers hun eurocentjes kunnen deponeren. Tijdens de warmste week van het jaar hopen wij een mooi bedrag aan de Fietsersbond te kunnen overhandigen. Omdat ook Wielerbond Vlaanderen vindt dat elke fietsdode er een dode te veel is.”