Deel dit artikel:

Waregemse fietsenzaak helpt Trek-Segafredo uit de brand voor openingsweekend

Zorgen achter de schermen bij Trek-Segafredo afgelopen zaterdag. De Amerikaanse WorldTour-formatie van Jasper Stuyven en co had niet voldoende Tubeless banden om het Vlaamse openingsweekend door te komen, en was dus aangewezen op een creatieve oplossing voor dat probleem.

De ploeg liet niks aan het toeval over om de ruwe Vlaamse wegen op te trekken in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne, en ging met de Tubeless P ZERO Race TLR banden van Pirelli de weg op. Het enige probleem: het aantal banden die ze hadden was nogal schaars, en niet voldoende om met zekerheid het openingsweekend door te komen.

Oplossing in Waregem

Daarom ging de ploeg te rade bij ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke, die na zijn carrière bij de Belgische distributeur van fietsonderdelen Action Sports aan de slag ging. Van Hecke tipte de staf van Trek-Segafredo dat de fietsenzaak Devos, in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois Vijve, nog een ruime stock van de banden had, waarna de ploeg inkopen ging doen in Waregem.

Zaakvoerder Tony Devos legt uit hoe hij dit weekend de speciale klanten mocht ontvangen. “Ik weet niet helemaal waarom ze te weinig banden hadden, waarschijnlijk verkeerd aangeleverd of zoiets. Maar alleszins waren ze dus op zoek naar de Pirelli’s. Wij hadden er een ruime stock van, en wij werken samen met Action Sports.”

“Zo wist Van Hecke dat de ploeg bij ons terecht kon, en natuurlijk hebben we ze maar wat graag ontvangen. De P ZERO Race TLR is een topmodel en kost overigens niet niks, zo’n 70 euro per stuk. Ze hebben er een twintigtal gekocht, mooie deal hebben we dus gedaan”, besluit Devos.