Deel dit artikel:

VVV Zeeland vernoemt 4 wielerroutes naar Zeelands grootste wielrenners

Vier weken lang kunnen wielerliefhebbers stemmen op hun favoriete renners. De vier grootste wielerhelden krijgen een bewegwijzerde wielerroute in Zeeland naar zich vernoemd.

Tegen de wind in stoempen op de Oosterscheldekering? Met een lekkere rugwind en handjes op het stuur over de Zeelandbrug? Het gevarieerde landschap met haar uitgestrekte polders en karakteristieke dorpjes met gladde kasseitjes vormen samen een uitdagende mix voor een flinke tocht. De provincie Zeeland wil zich meer profileren als een aantrekkelijke wielerprovincie en stelde daarom een subsidie beschikbaar aan Routebureau VVV Zeeland en Sport Zeeland om een viertal bewegwijzerde wielerroutes te realiseren. De routes worden verbonden aan Zeeuwse wielerhelden.

 

VERKIEZING
Zeeland heeft een lange traditie in de wielersport en bracht vele grote renners voort als Jo de Roo, Jan Raas, Kees Bal, Theo Middelkamp, Cees Priem, Keetie van Oosten-Hage en Johnny Hoogerland. De Oosterscheldekering, de Zeelandbrug en het open landschap vormen zeker bij een stevige Zeeuwse wind een serieuze uitdaging. Het is niet voor niets dat Zeeland grote wielrenners voortbracht die in de kenmerkende Zeeuwse (tegen)wind hebben leren klimmen.

 

De komende vier weken kunnen wielerliefhebbers via de website zeeuwsewielerhelden.nl hun stem uitbrengen. De vier renners met de meeste stemmen krijgen uiteindelijk een route naar zich vernoemd. De routes worden in de loop van 2014 gerealiseerd.

 

VEILIGHEID
Niet ieder fietspad of weg is geschikt om met een groep wielrenners op te rijden. Bij het samenstellen van routes zal dan ook een selectie worden gemaakt van wegen en paden die geschikt zijn voor wielrenners. De routes zullen mogelijk gescheiden worden van het knooppuntennetwerk voor ‘gewone’ recreatieve fietsers. Met oog op het aspect veiligheid heeft het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland eveneens een subsidie verstrekt aan het project om hierbij specifiek aandacht te geven aan de thema’s snelheidsverschillen en gedrag ten opzichte van andere gebruikers en recreanten.

 

Stem via de link hiernaast op jouw favoriete Zeeuw!