Deel dit artikel:

Vuelta vanuit Utrecht

De Ronde van Spanje zal in 2022 starten in Utrecht met een ploegentijdrit. Daarna volgen nog 2 etappes doorheen Nederland. De 77e Vuelta zal in het totaal 6 vlakke en 4 overgangsritten tellen alsook een tijdrit, ploegentijdrit en 9 pittige bergetappes.

De passage van de Vuelta 2022 stond al in 2020 gepland maar door de pandemie werd dat dus uitgesteld. 19 augustus wordt D-Day voor Utrecht. De Ronde van Spanje vangt er aan met een ploegentijdrit. Daarop volgen nog twee Nederlandse ritten voor het naar Spanje gaat.

De 77e Vuelta biedt sprinters een zestal kansen en vrijbuiters kunnen hun kans wagen tijdens de 4 overgangsetappes. Klimmers zullen zeker hun gading vinden tijdens de 9 bergetappes die bovendien bijna allemaal bergop aankomen. De tijdrijders zullen moeten mikken op de ploegentijdrit en de individuele tijdrit (vlak – 31 km).

Opvallend is dat de ritten allemaal korter zijn dan 200 km. Het gebrek aan ‘lange’ etappes verhindert echter niet dat bij aankomst in Madrid op 11 september het peloton een goede 3.280 km in de benen zal hebben.