Deel dit artikel:

VRT-journalisten biken voor Broederlijk Delen

VRT-gezichten Maarten Vangramberen en Bart Schols maken in oktober een mountainbiketocht in het Afrikaanse Burkina Faso, ten voordele van Broederlijk Delen. Ook jij kan erbij zijn!


Maarten Vangramberen en Bart Schols zoeken nog bikers om mee te rijden in Burkina Faso. (foto stephane swinnen)
Dwars door Burkina mikt op ervaren bikers die regelmatig stevige tochten ondernemen. “We verlaten de tarmac en trekken off road door het West-Afrikaans land. Het belooft een uitdagende tocht te worden over onontgonnen mountainbiketracks”, zo wordt het parcours omschreven op de website van Broederlijk Delen.

“Regelmatig moeten de deelnemers hoogtemeters overwinnen op nijdige heuveltjes. De rode aarde van Burkina Faso en de hitte zullen het uithoudingsvermogen van de deelnemers op de proef stellen. Dit is geen tocht voor ongetrainde mountainbikers. Dwars door Burkina schreeuwt om een degelijke voorbereiding en heel wat vista.”
 
Misschien voel jij je wel aangesproken om je op je MTB in te zetten voor het goede doel, namelijk de boeren in het dorpje Koumbri ondersteunen in hun strijd voor een beter leven. Maar ook de thuisblijvers kunnen de actie steunen door de deelnemers te sponsoren.