Deel dit artikel:

Vrouwen aan de macht in Knokke-Heist

Op zondag 29 juni strijden Tom Boonen en co in Knokke-Heist voor de Belgische titel. Een dag eerder is het parcours exclusief gereserveerd voor de vrouwelijke sportievelingen.


Gella Vandecaveye en Evy Gruyaert voeren het peloton aan. (foto photonews)
De allereerste ‘Nieuwsblad & Lotto Ladies Bike Ride’ wordt aangevoerd door boegbeelden als Evy Gruyaert, ex-judokampioene Gella Vandecaveye en Annelies Rutten. Dames dus met de nodige vitaliteit en opgewektheid.

Er is voor elk wat wils op de idyllische wegen in en rond Knokke-Heist. Van jong tot oud, recreant tot gevorderd; elke sportieve dame komt hier aan haar trekken.

Er zijn routes uitgestippeld van 30, 50 en 70 kilometer. Genietend van een rustige rit op de vredige wegen, komt u voorbij een heleboel landelijke plaatsjes. De omgeving van Knokke-Heist biedt uiteraard veel moois.

U fietst dwars door de unieke Zwinstreek van het strand naar de polders, langs pittoreske hoeven en de historische gebouwen van het middeleeuwse Damme. Ook de Damse vaart, het gezellig drukke centrum van het Nederlandse Sluis en de chique villawijken in Het Zoute staan in de fietsroute ingepland.

Daarnaast zijn er tal van lekkernijen en animatie voorzien. De Nederlandse gemeente Sluis zet haar beste beentje voor om u op een voortreffelijke manier te ontvangen tijdens een algemene stop.

Er is gedurende het hele gebeuren fietsbewaking en technische bijstand voorzien. Elke deelneemster krijgt verder een goodiebag met gratis T-shirt en tal van bevallige aandenkens aan het evenement mee naar huis. Ten slotte schenkt de organisatie een gedeelte van het inschrijvingsgeld aan de actie ‘Kom op tegen kanker’.