Deel dit artikel:

Vrouw aan de top in Gran Fondo’s

Edith Vanden Brande is één van de beste Europese Gran Fondo rensters. Zij is de kopvrouw van het Veltec Team Granfondo en wil hoog scoren in de Gran Fondo Eddy Merckx op 19 juni.


Edith krijgt de zegebloemen in de Ötztaler Radmarathon
Vorig jaar won ze zes cyclosportieven, waaronder de Gran Fondo Eddy Merckx, Marmotte en Ötztaler Radmarathon, en werd ze drie keer tweede. Een indrukwekkend palmares! Maar wie is Edith Vanden Brande eigenlijk?

“Dit is het tweede jaar dat ik voor het Veltec Team Granfondo rijd en het derde jaar dat ik bezig ben met cyclosportieven. Dit jaar ga ik volop voor de Dolomietenmarathon, want de concurrentie onder de dames is in Italië sterker dan in de Franse cyclowereld.”

WINST OP DE VENTOUX

Edith heeft al een eerste overwinning op zak en het cycloseizoen is pas begonnen. “Het was nochtans niet echt de bedoeling om naar La Ventoux te pieken. Ervoor heb ik zwaar getraind in de Alpen, er was ook geen begeleiding zoals anders, en bovendien had de organisatie onderweg geen extra waterbevoorrading voorzien.”

GRAN FONDO EDDY MERCKX

Op 19 juni is er dan de Gran Fondo Eddy Merckx, een topaffiche op de Belgische kalender, met een vernieuwd parcours en een aankomst op de Muur van Hoei. “Ik ken een aantal delen van het parcours, maar de aanloop en de finale zijn voor mij redelijk nieuw. Ik heb het sowieso voor cyclo’s die eindigen op een klim, want dan winnen de sterksten. Als er dan nog een afdaling is, kan het gevaarlijk worden. Het is ook de finale van de Waalse Pijl. Dat zorgt toch voor een profgevoel, en je kent het natuurlijk van op tv.

“Op de website heb ik het plannetje al bestudeerd, maar normaal ga ik nog een stuk van het parcours verkennen. De Muur van Hoei heb ik nog nooit opgereden. De Gran Fondo Eddy Merckx is voor mij echt een doel, want het is de enige Belgische cyclo die ik meedoe. Ik heb gemerkt dat de organisatie haar best doet om er iets van te maken en er zijn bovendien mooie prijzen te winnen.”