Deel dit artikel:

Vromant verpulvert werelduurrecord

In het Zwitserse Grenchen heeft G-wielrenner Ewoud Vromant het werelduurrecord in het para-cycling (klasse MC2) verbeterd. In 1 uur reed hij 46,521 m; een stevige verbetering van de vorige 43,133 recordafstand van de Ier Colin Lynch.

Ewoud Vromant uit Herzele reed op de middag van zaterdag 16 juli een nieuw UCI Hour Record timed by Tissot in zijn categorie MC2, voor renners met een fysieke beperking. Op de Tissot Velodrome in Grenchen (Zwitserland) reed hij op zijn linkerbeen 46.521 meter, waarmee hij het vorige record stevig heeft verbeterd.

“Het kon voor mij niet veel beter lopen”, zegt Ewoud. “Ik kon de afgesproken tijden rijden, enkel op het einde had ik geen versnelling meer in huis. Ik wou minstens 45 kilometer rijden, dus dit resultaat is geweldig. Het was echt een uur afzien, nog erger dan ik voordien dacht.”

Ewoud hoopt dat de tijd zo lang mogelijk standhoudt. “De omkadering was prima vandaag, we waren zeer goed voorbereid”, zegt Vromant, die ook vooruitblikt naar zijn uitdaging morgen. “Zondag is het BK tijdrijden in België en ik wil mijn trui verdedigen.”