Deel dit artikel:

Voorstelling nieuw boek Leblanc op Velofollies 2008

Jean-Marie Leblanc is jarenlang actief geweest in de wielerwereld. Op Velofollies stelt hij zijn nieuwste boek voor aan het publiek.


Jean-Marie Leblanc (foto photonews)
Vijf jaar was hij beroepswielrenner, zeventien jaar wielerjournalist en vanaf 1989 tot 2005 was hij directeur van La Société du Tour de France. De op 28 juli 1944 in Meurul geboren Jean-Marie Leblanc is de wielersport dus door de jaren heen trouw gebleven. In zijn nieuwste boek ‘Le Tour de ma vie’ stelt hij zijn memoires voor.

Deze 64-jarige Nordist doet effectief de ronde van zijn leven. Echt choquerend is zijn verhaal van 350 knap geschreven bladzijden niet, maar de ‘mens’ Leblanc belicht wel vanuit eigen perspectief hoe hij een aantal toestanden in de achttien jaar dat hij Tourbaas was, heeft beleefd.

Op vrijdag 18 januari 2008 stelt hij zijn boek voor aan de Vlaamse pers en wielerfans op Velofollies, hét actieve fietsevenement voor de échte wielerliefhebber in Kortrijk Xpo. Om 19u wordt hij in een gezellige brasserie sfeer ontvangen door Rik Vanwalleghem voor een openhartig gesprek. Hij leent zich achteraf ook graag tot vraagstelling en het signeren van zijn boek.

Meer info op: www.velofollies.be