Deel dit artikel:

Volg de Eneco Tour in de Ardennen

Dit weekend moet er in de Eneco Tour heel wat geklommen worden. Zaterdag doet het peloton enkele minder bekende maar daarom niet minder moeilijke Ardense hellingen aan. Verken zelf het parcours!


In de rit van Hasselt naar Libramont wachten heel wat klimmetjes. (foto alain buyck)
Na de start op het Hasseltse Kolonel Dusartplein volgt een rustige aanloop. In Hoei wordt de Maas overgestoken en dan volgt na iets meer dan 60 km met de Côte de Ben-Ahin de eerste helling van de dag. Een dikke 10 km verder gaat het alweer bergop met de Côte d’Anton in Andenne.

Over een golvend parkoers bereikt het peloton na 100 km koers de Côte du Ry d’Août. Via de Côte de Hulsonniaux wordt afgedaald naar het station van Houyet en daarna volgt de ruim 5 km lange beklimming van de Mont Gauthier richting Rochefort.

Na 156 km zitten we in Rochefort waar een nieuwe klim wacht bij het buitenrijden. Vanaf Grupont gaat het via Awenne richting St-Hubert. Eerst is er met de Côte du Bois du Ri di Bellerose nog een klim van ongeveer 4 km en in St-Hubert wachten middenin de finale ook nog twee stevige kuitenbijters: La Fagne Blanche en en de Rue du Mont. Over een golvend parcours wordt uiteindelijk na 221 km de finish bereikt in Libramont.