Deel dit artikel:

Vlieg La Redoute naar beneden!

La Redoute oprijden is geen sinecure, maar ook de afdaling is dat allerminst. Komend weekend kan je je dalerscapaciteiten testen op de Red Bull Road Rage.

Red Bull daagt alle wielrenners, MTB’ers, BMX’ers, … uit om de beruchte La Redoute te bedwingen en zo te strijden om de titel van Red Bull Road Rage. Deze klassieker uit Luik-Bastenaken-Luik is 1650 meter lang, overbrugt een hoogteverschil van 161 meter en de hellingsgraad varieert tussen 9,5% en 22%. Een stevige uitdaging dus!

Liefhebbers uit België, Nederland, Ierland, Duitsland en Frankrijk smeren alvast hun benen in. Wie vliegt als snelste over het Ardense Asfalt en grijpt de titel? In het deelnemersveld zitten ook een aantal bekende namen zoals voormalig veldrijder Paul Herijgers en ex-triatleet Marc Herremans.

De wedstrijd verloopt volgens een spannend knock-out systeem. In reeksen van 4 deelnemers wordt er geracet tegen de klok tot 1 winnaar overblijft. Er valt ook heel wat te winnen. De eerste 32 krijgen een uniek wielertruitje, de tweede finalist een cycletrainer en de winnaar gaat naar huis met een fiets van Ridley Aedon!

Het deelnemersveld wordt beperkt tot slechts 200 personen. Inschrijven kan nog tot vrijdagmiddag 12u via www.redbull.be/roadrage! Grijp je kans en maak deel uit van deze unieke race! Toeschouwers zijn ook welkom, de toegang is gratis.

Bekijk het filmpje van een Red Bull Road Rage in Frankrijk: