Deel dit artikel:

Vlaanderen Vakantieland in de Alpen

Vlaanderen Vakantieland-reporter Ben Roelants beklom samen met ex-Giro-winnaar Johan Demuynck enkele cols in Le Pays De Maurienne, waaronder Le Col du Galibier. Herbekijk het verslag!


(foto vlaanderen vakantieland)


Roelants nam Johan Demuynck onder de arm om hem wegwijs te maken op de legendarische bergpassen in Le Pays De Maurienne. Starten deed het duo met de Col du Mont Cenis (2081m), ideaal voor beginners.

De Col de la Madeleine was meteen een ander paar mouwen. Met een stijgingspercentage van 8% in het begin en 11% op het einde is dit een col voor gevorderden. Vervolgens stonden de Cols Des Sybelles op het programma. De Glandon is een uitputtingsslag van jewelste, maar de afdaling langs de Tourklassieker de Croix De Fer maakt veel goed.

En dan kwam de hoofdbrok: de Col du Galibier (2646m). Start in Saint Michel De Maurienne, met de Col Du Télégraphe als opwarmertje. Na een pauze in Valloir begint een 17 km lange strijd op de Galibier aan een gemiddeld stijgingspercentage van 11%, om dan bovenaan te eindigen met 12%.