Deel dit artikel:

Vlaanderen fietst

In het weekend van zaterdag 31 mei en zondag 1 juni vindt de tweede editie van 'Vlaanderen Fietst' plaats. Met diverse initiatieven brengen de organisatoren de wielersport naar je toe.‘Vlaanderen fietst’ laat je kennismaken met de wielersport in al zijn vormen. (foto photonews)
‘Vlaanderen fietst’ is een initiatief van Bloso en de Wielerbond Vlaanderen (WBV) in nauwe samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten en de lokale wielerclubs. De organisatoren willen in zoveel mogelijk Vlaamse steden en gemeenten en in Brussel mensen laten kennismaken met de wielersport in al zijn vormen.

Er is voor elk wat wils: bewegwijzerde fietstochten, initiaties baanwielrennen, themafietstochten, mountainbiketochten, leren fietsen voor kleuters en BMW-initiaties.Torhout wordt het knooppunt voor deze tweede editie. De oudste stad van het Graafschap Vlaanderen met zijn kasteeldomeinen, monumenten en groendomeinen is de uitgelezen plek voor een dagje fietsen.

Op zaterdag 31 mei vindt er in Torhout een groot fietsfeest plaats met een gevarieerd aanbod aan fietstochten, initiatie spinning en randanimatie voor jong en oud. Op zondag 1 juni wordt de eerste Memorial Benny Vansteelant georganiseerd. Aan dit duatlonevenement nemen zowel internationale toppers, recreanten als kids deel.