Deel dit artikel:

Vintage boven tijdens L’Eroica Britannia

De eerste editie van L'Eroica Britannia zal doorgaan op 22 juni 2014. In het Peak District National Park kunnen wielertoeristen kiezen uit drie afstanden.

De zomer van 2014 zal in Groot-Brittannië de ‘Summer of Cycling’ heten. De Tour de France start immers in Leeds en het land zal drie dagen het decor zijn van de Tour. Een van de drie ritten zal ook door het Peak District National Park trekken.

 

Het driedaagse fietsfestival l’Eroica Britannia is het meest opvallende evenement. Van 20 tot en met 22 juni kan je de heroïsche tocht rijden in ware retrostijl. Die vintagerage werd in Italië gelanceerd met de Strade Bianche. Een profkoers waarbij de renners een groot deel over onverharde wegen moeten rijden.

 

Bouwjaar voor 1987

Het orgelpunt van de driedaagse vindt plaats op 22 juni. Enkel deelnemers met een racefiets die voor 1987 werd gebouwd, mogen deelnemen aan de rit. Het landschap zal bestaan uit oude viaducten, groene valleien en tunnels door golvende heuvels. Ook hier mag je voor de gelegenheid je oudste truitje uit de kast halen. Onderweg zal je ook kunnen proeven van lokale specialiteiten om je krachtenarsenaal bij te vullen.

Je kan kiezen uit ritten van 30, 55 of 100 mijl. Meer informatie en inschrijvingen vind je op http://www.eroicabritannia.co.uk/.