Deel dit artikel:

Vijf nominaties voor Bike Motion Benelux Awards

Een deskundige en onafhankelijke jury heeft op basis van de inzendingen van exposanten van Bike Motion Benelux 2010 vijf producten geselecteerd die in aanmerking komen voor de Bike Motion Benelux Awards.


De jury test de Nomad 18 V mobiele reiniger van ARPO uit. (foto bike motion benelux)
Deze prestigieuze onderscheidingen worden voor de eerste keer toegekend tijdens Bike Motion Benelux, een beurs voor het sportieve fietssegment die van vrijdag 22 tot en met zondag 24 oktober 2010 gehouden wordt in Utrecht. Maandag 25 oktober is de vakdag.

De Awards bestaan uit een vak- en een publieksprijs. Alle producten komen in aanmerking, met uitzondering van complete fietsen. Uitgangspunt van de verkiezing is het verhogen van het plezier en de prestaties van de sportieve fietsers.

De organisatie van de verkiezing was positief over het enthousiasme waarmee de beursdeelnemers dit initiatief hebben opgepakt. De in totaal zeventien inzendingen kwamen uit alle segmenten van de branche, van fietskleding tot onderdelen en frames. 

VAK EN PUBLIEK

De vakbezoekers bepalen samen met de vakjury welke exposant de vakprijs krijgt toegekend door via de website van de beurs of de digitale nieuwsbrief te stemmen op een van de nominaties. De winnaar wordt op de eerste beursdag bekendgemaakt.

Het consumentenpubliek kan op dezelfde manier een keuze maken voor de publieksprijs, of tijdens de beurs bij de ingang van hal 3. Alle nominaties en de op dat moment reeds toegekende vakprijs krijgen hier een prominente plek. De winnaar van de publieksprijs wordt op de laatste beursdag onthuld.

NOMINATIES

De vakjury selecteerde de volgende nominaties:

De Nomad 18 V mobiele reiniger van ARPO:
ideaal voor de reiniging van fietsen. De reiniger is te gebruiken als mobiele wasunit waar geen water of stroomvoorziening aanwezig is.

De BeOne FS MOKO van Blomson International:
een uniek full suspension, gepatenteerd, zeer gebruiksvriendelijk veersysteem dat een mountainbike oplevert zonder compromissen en met optimaal rendement.

De Pro Vibe 7S Stuurpen van PRO:
een nieuw ontworpen ‘Puzzleclamp’ sluitpen voor een optimale fixatie van stuur en stuurpen. Resultaat is een verminderde spanning en stress in de klemconstructie. Het driehoekig ontwerp van de body resulteert in een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid.

De XTR Onderdelen groep van Shimano:
een ‘Rider tuned’ concept. Met de grote verscheidenheid aan specificaties is XTR geschikt voor een brede doelgroep zowel in XC als All Mountain. De nieuwe technologieën en kenmerken geven het rijden met de nieuwe XTR nog meer beleving in combinatie met een mooi design.

De Tacx Bushido van Tacx:
de eerste draadloze ergotrainer ter wereld. Netspanning is niet nodig. Het remsysteem zet de energie die tijdens het fietsen vrijkomt om in elektriciteit die vervolgens wordt gebruikt om remweerstand te genereren. De communicatie tussen de fietscomputer en het remsysteem is ook draadloos. Met het Upgrade PC pakket kan de trainer met een pc worden verbonden.