Deel dit artikel:

VIDEO: De service course van BMC

Als materiaalsponsor van BMC Racing Team gunt Shimano ons een blik op de service course in Eke. In dit filmpje zie je wat de mecaniciens allemaal ter beschikking hebben in het magazijn. Bekijk het hier!

Vroeger heerste er nogal wat geheimhouding rond, maar tegenwoordig geven steeds meer ploegen een inkijk in hun service course. Zo ook BMC Racing Team. Zij hebben hun Europese service course in het Oost-Vlaamse Eke, in hetzelfde gebouw als de BMC Concept Store. Wie naar de winkel gaat, kan via een groot raam de mecaniciens aan het werk zien terwijl ze een feits opbouwen voor Gilbert, Hushovd, Evans of Samuel Sanchez, de jongste aanwinst.

 

Indrukwekkende hoeveelheden helmen, sportvoeding, wielen, onderdelen en frames hebben hun plaats in het magazijn, klaar om gebruikt of gemonteerd te worden. Op een bord kunnen de mecaniciens zien wanneer de volgende koersen er aankomen. Uiteraard is er ook een ereplek voorzien voor de gele trui van Evans en de regenboogtrui van Gilbert. Leuk detail: ook teameigenaar Andy Rihs heeft zijn eigen bak met koerskledij.