Deel dit artikel:

Vest voor vrieskou

Fietskledijfabrikanten hebben tegenwoordig genoeg in petto om je ook tijdens de koude wintermaanden te laten doorrijden. Zo heeft Bio-Racer de Frost Jacket aan zijn assortiment toegevoegd.

Dit nieuwste Bio-Racer fietsvest is uit verschillende functionele stoffen samengesteld. Hiervan maakt het Silver QD stof het grootste deel uit. Bij dit stof is de buitenzijde glad en de binnenkant zacht van structuur.

Door de fleece binnenzijde wordt de lichaamswarmte goed vastgehouden. Het Airtek membraan dat zich tussen de twee stoflagen bevindt beschermt de fietser tegen gure wind en zorgt tevens voor voldoende verluchting.

De zijpanden en rugpand van het Frost Jacket bestaan respectievelijk uit Platino 6DF met Windtex en Golf Airtec met Airtek. Deze twee stoffen in combinatie met de membraanstoffen hebben als belangrijkste eigenschap dat ze langs de buitenzijde geen wind en water doorlaten maar door hun ademende functie het transpiratievocht toch naar buiten transporteren. Hierdoor wordt het lichaam permanent droog gehouden en blijft de warmte aan de binnenzijde ook goed bewaard.

Doordat de twee ergonomisch geplaatste “side and back” achterzakken ook een deel van de zijkant van het vest innemen zijn ze heel makkelijk bereikbaar. Tussen de achterzakken met rits staat er nog één gewone open achterzak gepositioneerd.

De pasvorm van het Frost Jacket is in een “aero race” snit uitgevoerd. Om in een racepositie de achterkant van de fietser volledig tegen de koude te beschermen heeft dit wintervest een langere achterzijde. Tegen het binnensluipen van de wind zijn de mouwuiteinden dubbel gemaakt. Om niets aan het toeval over te laten zijn zelfs de ritssluitingen water- en winddicht gecoated.

De Frost Jacket is in zwart met blauwe of gele accenten verkrijgbaar in de maten S tot en met XXL. De adviesverkoopprijs bedraagt 199 euro.