Deel dit artikel:

Vermarc lanceert Linea-collectie

Met het ontwikkelen van de Linea fietskledinglijn creëerden de designers van Vermarc een complete collectie bovenkleding. Het assortiment bestaat uit een trui met korte- en lange mouwen, een bodywarmer en een technical jacket.


Voor de truien werden de Microquadro stoffen in de kwaliteiten Light en Heavy gebruikt. Het vest is een combinatie van Windtex en Roubaix stof.

Het Linea zomershirt met korte mouwen en korte rits is er in de MQ Light kwaliteit. Deze lichte stof heeft een unieke structuur en als belangrijkste eigenschap dat ze vochtabsorberend is en snel droogt. In de drie kleuruitvoeringen wit en blauw met zwart, wit met rode en zwarte accenten en zwart met rood en wit.

Het Linea shirt met lange mouwen en lange rits is uit het iets dikkere MQ Heavy stof gemaakt. Dit shirt heeft dezelfde vochtabsorberende en drogende eigenschappen dan de Linea met korte mouwen waardoor het zeer geschikt is om ze tijdens de tussenseizoenen te dragen. Is er in de drie kleuren blauw, zwart en wit met respectievelijk wit zwarte, rood witte en rood zwarte horizontale strepen.

Als het ’s morgens of ’s avonds iets te fris is om enkel een trui te dragen dan kan de nieuwe Linea Kaos bodywarmer voor een oplossing zorgen. Het MQ Heavy stof van de mouwloze bodywarmer heeft dezelfde technische kwaliteiten dan het shirt met lange mouwen. Doormiddel van de lange rits is de Linea Kaos makkelijk over andere kledingsstukken aan te trekken. In de twee kleuren blauw en zwart met wit zwarte en rood witte designs.

Om de koude nog beter te trotseren is er tenslotte het Linea Technical Jacket. Dit is een iets dikker trainingsvest met lange rits dat samengesteld is uit Roubaix en Windtex stof. Roubaix is een soepele stof die door zijn elasticiteit de beste pasvorm aanneemt. Binnenin gecoat met polar free voor de ideale warmte en vochtafvoer. De Windtex gedeelten zijn licht, zeer elastisch, wind- en waterdicht en hebben een ademend membraan. Belangrijkste eigenschap van het Linea jacket is dat het een zeer hoge isoleerwaarde heeft, droog blijft en toch licht en comfortabel om te dragen is. De twee beschikbare kleuren zijn hoofdzakelijk blauw met ter hoogte van de borst een witte en zwarte streep en een zwart vest met een rode en witte horizontale streep.

Alle Linea kledingstukken zijn voorzien van drie achterzakken. De volledige Linea collectie is er In de maten S tot 8XL.

Adviesverkoopprijzen:
Shirt korte mouw: 57 euro 
Shirt lange mouw: 62,30 euro
Kaos body: 61,50 euro
Technical vest: 133,30 euro