Deel dit artikel:

Verkoelende outfit voor Team Belgium

Tijdens de wielerwedstrijden op de Olympische Spelen in Tokyo krijgen de Belgische renners de meest verkoelende outfit ooit. Bioracer combineert daarvoor Grafeentechnologie met een opvallend design. Ook de Nederlanders en de Duitsers zullen gebruik maken van deze wielerkleding.

Design en functionaliteit zijn verweven in de Bioracer wieleroutfits waarmee drie landenploegen zullen rijden op de Olympische Spelen in Japan. Hét verkoelende wondermiddel is grafeen. Door zijn sterk geleidend karakter trekt de stof de warmte van het lichaam van de renner weg en helpt het die snel af te voeren. Daarbij speelt snelheid een grote rol want luchtstromen activeren de grafeen. Sneller fietsen betekent dus meer effect van de Grafeentechnologie.

De aanwezigheid van grafeen is ook visueel merkbaar. Op de kledij vormen de zwarte lijnen van het grafeen een polygoon netwerk van driehoeken, punten en vlakken. Het ontwerp volgt de driedimensionale vorm van het lichaam met aandacht voor de exacte functionele grootte van de veelhoeken.

De high-end racekledij is ook verkrijgbaar voor het publiek. De Bioracer Speedwear Concept-lijn is terug te vinden op www.pursuitofspeed.cc.