Deel dit artikel:

Verken Tourrit 2!

Van de Tour 2012 zijn buiten de etappesteden en enkele cols nog niet veel parcoursdetails geweten. De bloggers van Velowire denken echter te weten hoe rit twee van Visé naar Doornik zal verlopen. Rij mee!

Organisator ASO heeft enkel nog maar meegedeeld dat de tweede Tourrit start in Visé en 207 kilometer later aankomt in Doornik.

De bloggers van Velowire.com denken het exacte parcours echter te kennen op basis van informatie van Waalse media (DH, l’Avenir, le Soir, RTBF, Nord-Eclair) en de kaart die door Christian Prudhomme werd gebruikt tijdens de voorstelling. Op Google Maps hebben ze de hele rit uitgetekend.

Na de start in Visé zou het peloton zuid-westwaarts trekken richting Namen, waar de beruchte Citadel (Route Merveilleuse) beklommen wordt, net als in de GP Wallonie. Daarna gaat het richting noord-westen.

Na de bevoorrading in Sombreffe rijdt de karavaan via Nijvel, Ronquières en Soignies naar Ghislenghien, waar een tussensprint op het programma zou staan. De finish ligt op de Boulevard Bara in Doornik, waar de Tour in 1966 ook al eens aankwam.