Deel dit artikel:

Verbod op mp3-spelers bij fietsers?

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) laat onderzoeken welk effect mp3-gebruik heeft op de verkeersveiligheid. Naargelang het resultaat van de studie zou een mp3-speler bij fietsers en voetgangers eventueel verboden kunnen worden.

“Fietsers en voetgangers die met een mp3-speler in hun oren rondlopen, zijn niet aandachtig genoeg en horen het gemotoriseerd verkeer ook niet meer”, zegt Schouppe in Het Nieuwsblad. Hij laat het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) het effect onderzoeken.

Schouppe zegt wel dat hij niet zomaar een verbod wil invoeren. “Nog voor de zomer verwachten we al resultaat van het BIVV. Laten we daarop wachten vooraleer conclusies te trekken”, klinkt het.Wat vind jij?
Fiets jij wel eens met muziek in de oren rond en is dat volgens jou gevaarlijk? Moet de mp3-speler bij fietsers (en wandelaars) verboden worden of valt het te combineren met verkeersveiligheid?
En als er een verbod van zou komen, moet de overheid dan ook niet eens strenger gaan optreden tegen de rijdende discobars?


Gerelateerde artikels