Deel dit artikel:

Velofollies legt focus op wielersport

De 2de editie van Velofollies gaat door van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari 2008 in Kortrijk Xpo. Het succesvolle concept van activiteiten, shows, aanwezige ploegen en renners, standen met fietsen, ... blijft behouden.
Dit jaar wordt een extra focus gelegd op de wielersport. Met een nieuwe datum, aan de start van het wielerseizoen, aangepaste openingsuren met nocturne op vrijdag en een democratische toegangsprijs voor bezoekers is de succesformule compleet.

Centraal op Velofollies staan ook dit jaar de ploegvoorstellingen van diverse teams in een speciaal hiervoor gecreëerd decor. Het grote publiek kan daarbij voor het eerst een ploegvoorstelling live meemaken. Met aansluitend signeersessies, interviews met bekende moderators, meet & greet mogelijkheden met de renners…

De eerste ploegvoorstelling is alvast bevestigd: vrijdag 18 januari 2008 om 16u stelt QuickStep Innergetic hun nieuwe ploeg voor met o.a. Paolo Bettini, Tom Boonen, Gert Steegmans en Stijn Devolder!

Spektakel is opnieuw verzekerd met de 2de editie van het BK BMX Indoor op één van de grootste indoor BMX-parcours in Europa! Bovendien is Velofollies in 2008 de thuishaven van de eerste ronde van de 2008 UCI Trials World Cup: de trial-wereldtop zakt in januari dan ook af naar Kortrijk!

Ten slotte wordt op Velofollies een heuse indoor cycling zone ingericht met de nieuwe Johan Museeuw-spinning fietsen. Bezoekers kunnen meetrainen met renners en oud-renners zoals Nico Mattan, Johan Museeuw, …

Gerelateerde artikels