Deel dit artikel:

Velofollies keert vrijdag in vol ornaat terug

Twee jaar moesten we op onze honger blijven zitten, maar nu is het eindelijk zover: Velofollies viert eindelijk zijn 15e editie op 20, 21 en 22 januari 2023 in Kortrijk Xpo. Het enthousiasme van de fabrikanten en standhouders is er niet minder om, want zo'n 300 exposanten en dubbel zoveel merken vullen een totale oppervlakte van ruim 40.000 m²! Uiteraard tekenen een aantal opvallende namen uit het wielermilieu present in Kortrijk.

Gravelbikes als blikvangers

De gravelbike is niet meer weg te denken uit het fietslandschap. Ze vormen een volwaardige categorie die zich verder laat onderverdelen van snelle gravelracers tot bikepackingmodellen. Tijdens de coronajaren kende de drang naar verse buitenlucht een hoogtepunt en dat werkte de populariteit nog meer in de hand. Dankzij de schijfremmen en bandruimte kan je een gravelbike omtoveren in de ideale woonwerkfiets, maar evengoed in een echte offroadverslinder. Op de beursvloer vind je niet alleen de nieuwste fietsen maar ook bijpassende onderdelen, banden en kleding. Je ontdekt het allemaal op Velofollies!

E-bikes populair van cargobike tot sportfiets

De e-bike is uitgegroeid tot een enorm divers instrument dat je in allerlei smaken, vormen en kleuren aantreft. Dat varieert van plooifietsen en hippe stadsmodellen tot trekkingfietsen en cargobikes, maar ook e-racefietsen, -gravelbikes en -mountainbikes. Batterijen gaan langer mee, motoren worden krachtiger en de designs worden eleganter. Daarnaast komen er ook lichtere, en dus handigere, modellen bij. Keuze genoeg! En vergeet zeker niet te testrijden op het e-bike-testparcours.

Boonen, Freire & Nys van de partij

Zoals elke keer vind je op Velofollies tal van toppers en ex-renners. Niemand minder dan Óscar Freire, Tom Boonen, Patrick Lefevere en Sven Nys zijn aanwezig voor een interview of meet & greet, op het centrale podium, bij een van de standhouders of aan de Vive le Vélo-tafel van Karl Vannieuwkerke, die voor de gelegenheid verhuist naar Velofollies.

Wil je eerder je honger naar kennis stillen, dan vind je jouw gading in de workshops over rollentraining, fietsklachten, voeding en ‘marginal gains’ in het wielrennen. Nagenieten doe je in het Kwaremont Café, dat voor de gelegenheid in een ander jasje steekt.

Praktisch

Velofollies vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari, telkens van 10u tot 18u, met een avondopening op vrijdag tot 21u. Tickets kosten € 13 in voorverkoop en kunnen besteld worden op www.velofollies.be. Daar vind je ook het volledige overzicht van randactiviteiten en alle exposanten en merken terug.

Alle info en tickets hier >>